Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик HAIER HSU-10HM03(B)
1. иван сеименски - 13 Февруари, 2007 - 09:26:19
Климатик HAIER HSU-10HM03(B)
при включване на климатика след 1-2 мин. работа почват да мигат лампи run и power.
Компресора вдига бързо до 10 ампера и спира.има необходимото налягане на фреона.
имам проблем с този климатик може ли да ми помогнете. благодаря предварително.

2. qsen - 13 Февруари, 2007 - 18:18:42
Колега провери датчика който е под тръбите на вътрешното тяло.
Не мога да ти дам стойности, но мой колега имаше сьщия проблем и каза, че като го сменил се оправил

3. nebelservice - 17 Февруари, 2007 - 20:35:12
задействала се е термозащитата на компресора

Проблеми:
- недостиг на фреон
- изгорял компресор

Огледай за омасляване на гайките

4. vasio - 11 Октомври, 2007 - 10:07:44
Климатик HAIER HSU-10HM03B - мигат всички диоди
Здравете. Климатика е на приятел, още не съм ходил да го видя, по негови обяснения след пускане тръгва нормално когато си достигне темературата се гаси почват да мигат диодите и не тръгва сам. Ако го изключиш и включиш пак тръгва нормално и пак така..
Човека които го е монтирал му е свалял платките да проверява за студени споики - така му е казал. След ремонта проблема е същия.
Някои да е имал подобен проблем.

5. nebelservice - 11 Октомври, 2007 - 14:27:12
Претоварване по ток:

Може климатика да е презареден
Пробвай да му зададеш по-ниска температура
Провери мрежовото захранване ако е под 200 V e проблем
Може и платка да е дефектирала също.

6. neweso - 15 Октомври, 2007 - 10:22:23
1. Недостиг на газ в системата.
2. 4-пътния вентил не обръща нормално.
3. Платкa външно тяло.

7. Bat Lyubo - 15 Октомври, 2007 - 13:28:54
На топло или на студено го прави?

8. slaw - 22 Октомври, 2007 - 09:59:21
И аз имам инвертор Haier 10H03 или нещо такова.
Изчистих всички филтри и готово.
Явно следи тока на вентилатора на вътрешното тяло.

9. buzzii - 28 Октомври, 2007 - 16:08:17
HAIER HSU-10HM03(B)
Като пусна климатика нормално си светва лампа power след наколко минути светва run ,след 5-10 сек изгасва run и започват да мигат диоди
power и timer.
Най интересното е че след като ме ядса климатика свалих 2те платки на вът. тяло презапоих което не ми хареса и след това машината тръгна нормално.
Спрях я и след няколко часа пак същото
Захранващото напрежение е 227 v
Незнам вече каво да правя . не мога да намеря таблица с кодове точно за този модел

10. kolyo - 28 Октомври, 2007 - 17:56:58
Май ти сработва защитата:
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=8

Климатика да не е дозареждан - ако са го презаредили пак може да изключва.

11. p1 - 28 Октомври, 2007 - 22:33:26
здравейте, отдавна я наглеждам тази тема защото и при мен в сервиза има един HAIER HSU-10HM03(B).
проблема е същия ама времето на работа е скъсено на 10сек. и на топло и на студено, тока е 1А .
като разкача компресора климатика си работи.Компресора няма утечки.
направих запитване до роял-а преди месец и половина и получих най бързия стандартен отговор - такъв компресор няма.
проверил съм всички датчици - наред са.не е от "замърсени филтри" - чисти са.така че се търси компресор.
някой знае ли къде ги има освен в китай

12. Гост - 10 Декември, 2007 - 21:57:27
Тия хаери са с модул на шиндинген много тъп модул сблъсквал съм се с него още от втората употреба особенно шарп го ползват и тоя модул много често пука транзисторите.
Проверява се с мултицета.

13. kolyo - 29 Октомври, 2008 - 18:09:24
Haier HSU-10HM03(B)
Здравейте, може ли да ми помогнете да реша проблема с климатика ми. Значи започва да грее около 1 мин и след което започва да духа само студено.
Идваха няколко "майстора" но никои не можа да каже какво точно му е.
Фреона си е наред, замерваха някакви неща и уж всичко си е наред.
Помогнете или кажете каде да отида. Благодаря!
by_georgiev
А на студено какво прави ?
Някоя лампа не мига ли ?

14. lichkata - 29 Октомври, 2008 - 21:12:40
Тези хаери са с променливотокови компресори на санио или митсубиши.
Аз имах проблем със такава 12-ца с компресор санио,и се оказа разбито легло на оста на ротора.Ротора опираше и компресора загряваше за 5 мин.
Компресор вземи от 100в климатик същите са.Тошиба на 115в компресор пак става.Успех и пиши какво си направил Р1.

15. p1 - 29 Октомври, 2008 - 21:22:38
lichkata мерси за информацията но това беше миналата година и клиента май го даде за скрап

16. kolyo - 22 Януари, 2009 - 22:08:08
Климатик Haier HSU-10HM03(B) - турбината не се върти
Нуждая се от помощ, за което предварително благодаря.
При пускане на климатика комресора издава особен скърцащ звук.
Ротора на вътрешното тяло не се върти и не духа топло. Когато е на режим охлаждане няма проблем.
Извиках техник, който ми каза че компресора се е развалил и се нуждае от нов. Възможно ли е това.
stoan
Възможно е
По добре си купи нов климатик. И гледай да не е инвертор

17. СТОЯН - 05 Февруари, 2009 - 18:48:44
Климатик Haier HSU-18H03/R2(DB)-тръгва външен вентилатор за 10-15 секунди.Изключва и на външна платка диода мига 2 пъти.Вътрешно си свети нормално.Външно има ли кодове за грешки или да изчакам вътрешно да даде индикация.

18. krika - 06 Февруари, 2009 - 20:42:21
Климатик Haier HSU-18H03/R2(DB)-тръгва външен вентилатор за 10-15 секунди.Изключва и на външна платка диода мига 2 пъти.Вътрешно си свети нормално.Външно има ли кодове за грешки или да изчакам вътрешно да даде индикация.

Имал съм няколко такива случая, оказва се компресор , или силов модул. Модела си има дефект. Успех!

19. СТОЯН - 06 Февруари, 2009 - 21:55:15
След изчакване вътрешно дава компресор или IPM .Не вярвам да е компресора защото изобщо не му подава.На мой колега е.Аз със Хаери избягвам да се занимавам.Две дванайски още чакат за IPM-ми от два месеца.Също са негови.Благодаря ти много за отговора.

20. frizman - 15 Декември, 2009 - 18:52:13
Haier HSU-10HB03(B) - след 20 секунди спира
Аиде на Haiera, да не отварям нова тема Haier HSU-10HB03 при пускане на климатика тръгва но след 20 секунди спира и мигат рън и полер на студено
налягането пада рязко до 2 бара и маи задеиства зашита на топло тръгва но след 10 секунд спира като изключва компресора а след това и вентилатора, някои имал ли
е подобен дефект.
___________________________________________________________________
И мен ме съмнява датчика на компресора но дали е той , по грешки дава или недостиг на фреон или платка външно тяло
някои оправял ли е такъв дефект.

21. izolator_clima - 15 Декември, 2009 - 21:53:25
over-head protection of compressor

22. R407 - 20 Декември, 2009 - 19:04:18
според мен прегрява и исключва заради недостиг на фреон

23. turboie - 20 Декември, 2009 - 20:44:46
имал съм доста случаи на климатици с малко фреон - нито топли нито охлажда ама си върви , нито грешки дава, нито нищо дозареждаш и си тръгва
проблемите които ги дават по принцип могат да бъдат доста в смисал от един проблем възниква друг от него трети и така всичко е савкупно и взаимно свързано има 2 типа проблеми по електрониката и по механиката и 2 са взаимно свързани

24. nebelservice - 20 Декември, 2009 - 23:37:08
Едва ли ще отречеш обаче че недостига на фреон е най-лесно да се отхвърли като проблем, след като климатика се източи и зареди наново по кантар.
Доста климатици от тзи серия си отидоха с изгорели или блокирали компресори, което също не е трудно да се установи.

25. frizman - 22 Декември, 2009 - 09:53:59
Пробвах да го заредя по монометри но в този студ, а и клматика тръгва и изключва след 10 секунди но май няма да е фреон.
Компресора няма утечка на корпус, не съм го пробвал след откачване но и това ще направя но в този студ

26. frizman - 28 Декември, 2009 - 00:04:18

Заредих го по кантар и пак и пак гаси компресорса до 10 секунди ампеража му е около 2 ампера
Някои знае ли стоиностите на датчика за прегрев на компресора.

27. turboie - 28 Декември, 2009 - 00:25:54
що не пробва да смениш циалата платка ако имаш такава и да видиш как ше реагира

28. frizman - 28 Декември, 2009 - 01:45:54
Нямам в наличност.
Така ето фактите ,климатика спира след около 10 секунди на топло и студено,презаредих го с фреон замерих компресора не дава на корпус между него е 1.7ома ампеража за тези 10 секуди е около 2 ампера, след разкачване на компресора
и пускане прави същития проблем датчика за прегрев е около 550к при 20гр. датчик
тръбен и външен 15к при 18 гр. авъздушен 33к тук малко ме изненада , остана външна платка ако някои има идея да свирка

29. klimatici - 23 Юли, 2010 - 01:17:21
Според мен няма достатъчно фрион

30. ivailo78 - 02 Август, 2010 - 22:46:12
ако ще да го източи и пак ще работи повече от 10 секунди по е вероятно да има датчик тръбен проблем или някой елемент да е прекъснал за комуникация към вътрешното тяло щото хаерите им се случва от време на време горяттриаци и такива подобни

31. kolyo - 03 Октомври, 2010 - 16:38:43
климатик Haier ­ HSU-10HM03(B) - мига Run
Климатика е на 5 години.Не беше ползван няколко месеца (около 2), пуснах го да работи но не тръгна.
Мига само Run без да светят други диоди.
Като го изключа от мрежата и го пусна отново свети 10 секунди power и после почва да мига пак само run.
Моля за съвет или поне за читав сервиз.Благодаря предварително.
Пешо2004
Най вероятно е гръмнало импулсното захранване във външното тяло
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=8

32. galincho - 25 Октомври, 2010 - 12:52:56
моят проблем беше същия оказа се в процесора но не мога да си намеря оригиналните платки ако някой може да ми помогне откъде да си ки поръчам
пуснах нова тема точно за този проблем,но после намерих тази
Иначе и моят се държеше по същия начин
Установиха ми проблема,че е в процесора,сложиха ми друга платка от хаер 12 и климатика си заработи ,но неможе да се монтира поради това че оригиналните платки са 2 броя а тази е само една и е по голяма.От къде мога да си купя оригиналните при положение че в роял електроникс ги няма,поне в сайта им не ги предлагат

33. kolyo - 11 Юли, 2011 - 08:45:53
haier HSU -10HM03(B) - мигат RUN, POWER и TIMER
haer AS102AHIA (HSU -10H MO3 (B) ) КОНВЕНЦИОНАЛЕН ПУСКАМ ГО ,ОТВАРЯ ВЪТРЕ ,МИСЛИ 2 МИН СЛЕД КОЕТО СЕ ИЗКЛЮЧВА И МИГА - RUN, POWER I TIMER ЗАЕДНО , СЛЕД ТОВА НЕ ЩЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ - ТРАБВА РЕСТАРТ И ТОГАВА И ПАК СЪЩАТА РАБОТА .
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
коко79

34. fujitsu - 03 Януари, 2012 - 23:33:51
Haier ­ HSU-10HM03(B) - мига Run. На IPM липсва всякакво захранване. Не мога да локализирам дали е от голямата платка или от IPM е проблема понеже няма + и - към IPM. ЛамБите не светват...

35. kolyo - 04 Януари, 2012 - 08:35:18
Провери ли голямата платка за лоши спойки ?

36. Пешо2004 - 03 Април, 2012 - 13:01:52
Здравейте. Имам проблем с климатик Haier ­ HSU-10HM03(B). Не духа достатъчно топло.Филтрите са чисти,няма никакви грешки поне според индикациите на вътрешното тяло.Възможни причини,и евентуално трябва ли да му се прави някаква профилактика,че вече е на 7 години и никога не му е правена.Благодаря предварително.

37. pac_ - 21 Ноември, 2012 - 02:40:54
климатик ­ Haier HSU10HM03(B) - свети "Power", мига "Run"
Здравейте колеги! Климатика е "Haier" HSU-10HM03(B)-инвертор.Проблема е следния:
Пускам климатика от дистанционното.Светва "Power" след това почва да мига "Run" и си стои така.Компресорът не тръгва.
Изключвам и включвам от щепсела,после пускам от дистанционното. Светва "Power",отварят се жалузите,"Run" почва да мига и стои без да тръгва компресора.P=7bar.
Превключвам от "топло" на "студено" и обратно"-никаква промяна. Изключвам от дистанционното и след малко пускам пак.Светва "Power",после "Run" почва да мига пак,клапата затворена!?
Ако някой може да помогне, моля! Спешно е! Мерси предварително!

П.П. Между другото-вътрешния вентилатор тръгна само веднъж и до там.

Във външното тяло нищо не мига а само свети постоянно един червен диод на голямата платка.Датчиците не можах да проверя(поне във външното тяло),защото всичко това се случи след 17.30часа и беше тъмно навън.

38. dis_el - 21 Ноември, 2012 - 09:05:29

Провери си платката на дисплея много внимателно.

39. pac_ - 21 Ноември, 2012 - 22:48:41
Днеска ходих по светло и констатирах следното:на режим "студено"-светва "Power",отваря клапата и тръгва вентилатора на вътрешно тяло.След време включва релето и подава 220V към външното тяло.След малко изключва релето и почва да мига "Run" постоянно.

40. fujitsu - 23 Ноември, 2012 - 22:02:59
Има ли захранване 5 и 12 волта по външното тяло?

41. pac_ - 29 Ноември, 2012 - 16:22:12
Не съм мерил,защото не знам къде какво ходи?Нямам схема и не мога да се ориентирам.Визуално има:голяма платка,"грец',и инверторния модул.Къде се мерят тези 5v и 12v?
Инверторният модул за този климатик е (POWER MODULE 0010403523)-
(3623) 1 kupl ;HSU-10HM03(B) , но не може да се намери.От "Роял електроникс" предлагат да се замени с (POWER MODULE 0010400475) - H2SM-18HA03(B) za KELON, 1 куплунг.
Въпроса ми е:Някой пробвал ли е тази замяна,и ще заработи ли климатика с този заместител?Питам,защото модула е подобен и трябва да се приспособи за този климатик.



Powered by ExBB 1.9.1

    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
Гласувай за тази страница в Българския ТОП
Гласувайте за този сайт!

[ Script Execution time: 0.3309 ]   [ Gzipped ]