|
|
| фризера работи, а хладилника не |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Хладилника е с 2 камери. Фризерната камера работи, а хладилната камера не иска да охлажда (лампичката вътре си свети ). Прочетох доста теми във форума, но не успях да открия решение ?
С един комресор е, а в помещението е хладно. Преди години сме сменяли компресора (тогава не работеше нито фризера нито хладилника).
фризерната камера си замръзва (както и преди си работеше), а в хладилната камера е топло (може би 10 градуса). |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 16 Януари, 2011 - 12:01:26 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| фризерната камера си замръзва (както и преди си работеше), а в хладилната камера е топло |
1,Една от честите причини е замръзване (обледяване )на изпарителя или въздуховоди(лоша циркулация на въздуха ) Най често се получава от по продължително липсва ел.захранване (токов удър) Нормализира се като се изключи и изчака до пълно размразяванe с отворени врати. 2,Неработеща клапа на плюсовата камера.
 |
|
Всичко записи: 223 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 16 Януари, 2011 - 18:56:35 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
А по 2-ра точка как се процедера ? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 16 Януари, 2011 - 20:29:34 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
по същия начин - изключваш за два дни
По добре покажи снимки, защото никой не е чувал за такъв хладилник |
|
Всичко записи: 8903 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Януари, 2011 - 20:31:53 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги аз с хладилници досега не сам се занимавал но ми е интересно какво се случва при тях. Може ли да попитам дали ще имате нещо против някаде да се създаде отделна тема и там да се задават всякакви въпроси за тях,макар и на някои от вас да ви се струват доста тъпи и смешни. Като за начало моите няколко въпроса са следните... 1.Прочетох за този клапан които е за хладиланата камера и ми е интересно дали наистина след като се изключи хладилника за два дена се оправя? 2.другия ми въпрос е къде може из нета да се прочете за устроиството и принципа на действие на хладилниците. |
|
Всичко записи: 29 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 30 Януари, 2011 - 22:49:21 |
|
|
|
|
|